«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία λόγω 48ωρης απεργίας


Σε 48ωρη απεργία κατήθλαν από σήμερα, Τρίτη, 13 ναυτεργατικά σωματεία της χώρας, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν στα λιμάνια.

«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας θα είναι τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας στην οποία κατέρχονται 13 ναυτεργατικά σωματεία. Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου.

Αίτημα των σωματείων είναι η κατάργηση ρυθμίσεων που πλήττουν τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

«Κυβέρνηση και εφοπλιστές κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στα δικαιώματά μας, επιχειρούν την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, έχοντας ήδη θεσπίσει στην Βουλή την νομοθετική ρύθμιση για την ποντοπόρο Ναυτιλία. Νεότερη διάταξη επιφέρει μειώσεις στα πρόστιμα που αφορούν την παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τα οποία συνδέονται με τα ωράρια εργασίας και τις ώρες ανάπαυσης», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των απεργούντων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια