Γεωργιάδης: Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση τα καταστήματα εστίασης


Την εκτίμηση ότι, στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση τα καταστήματα εστίασης, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην Βουλή. Όπως είπε "στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6, για πρώτη φορά την κάναμε σε μηνιαία βάση και όχι σε διμηνιαία βάση για να βάλουμε τον τζίρο του Ιανουαρίου του 2020 με τον τζίρο του Ιανουαρίου του 2021.

 Εκτιμούμε ότι βάσει αυτής της κίνησης τα καταστήματα που ήταν διαρκώς κλειστά όπως η εστίαση θα έχουν πλεονέκτημα ως προς την απορρόφηση των χρημάτων σε σχέση με τις επιχειρήσεις που εν μέρει άνοιξαν όπως παραδείγματος χάριν το λιανικό εμπόριο που το μισό Ιανουάριο δούλεψε καλά. 

Τι εννοώ με αυτό: ότι εφόσον κατάφερε και δούλεψε τον Ιανουάριο καλά, η μείωση του τζίρου του θα είναι μικρή άρα και τα χρήματα που δικαιούται να πάρει από την επιστρεπτέα προκαταβολή είναι λιγότερα, άρα θα μείνουν περισσότερα χρήματα προς διανομή προς εκείνες τις επιχειρήσεις που είχαν μεγαλύτερη μείωση τζίρου γιατί παρέμειναν πολύ καιρό κλειστές όπως είναι και κατά κύριο λόγο η εστίαση. Εκτιμούμε λοιπόν ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση των καταστημάτων εστιάσης".

Eν συνεχεία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στην επιστρεπτέα 5 ορισμένες επιχειρήσεις πήραν λιγότερα χρήματα από όσο υπολόγιζαν. "Όσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή να ξεκαθαρίσω ότι εκεί δεν μπαίνει ανθρώπινο χέρι. Δεν αποφασίζει ούτε ο υπουργός Σταϊκούρας, ούτε ο υπουργός Γεωργιάδης εάν θα πάρει ο Α ή Β αυτά τα χρήματα. Έχουμε βάλει κάποια κριτήρια τα οποία είναι αντικειμενικά: η μείωση του τζίρου, ο αριθμός των εργαζομένων. Όταν μπαίνουν αυτά τα κριτήρια από τον λογιστή μέσα στην πλατφόρμα αυτομάτως ο αλγόριθμος που έχει φτιαχτεί από κάτω μοιράζει τα χρήματα. Τώρα υπήρξαν σοβαρά παράπονα των επιχειρήσεων εστιάσεως ότι από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πήραν λιγότερα χρήματα από όσο υπολόγιζαν .Εμείς δράσαμε για να απαντήσουμε σε αυτή την τους τη κριτική, που εγώ τη δέχομαι γιατί όταν κάποιος διαμαρτύρεται, διαμαρτύρεται για κάποιον λόγο", σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή:enikonomia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια