Αποφασίστηκε η ανάπλαση της πλατείας Μητροπόλεως


Στη συνολική ανάπλαση της πλατείας Μητροπόλεως (πλ. Βρούχου) θα προχωρήσει η δημοτική αρχή. Ήδη το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Μητροπόλεως από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων», έχει εγγραφεί με ενδεικτικό προϋπολογισμό στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου για το έτος 2021, ο οποίος θα αναθεωρηθεί με την ολοκλήρωση της μελέτης και την καταγραφή του αναγκαίου προς διάθεση ποσού.

Χθες το πρωί, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Δράκος, διενήργησε αυτοψία στην πλατεία, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και διαπιστώνοντας τα σοβαρά, εκτεταμένης φύσεως, πολυετή και ανεξέταστα προβλήματα.

Η Μελέτη θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο εν γένει εργασίες αποκατάστασης, αποκατάσταση/διαμόρφωση των δαπέδων, ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και πύκνωση αυτών, εκτέλεση εργασιών αντιγκράφιτι με ειδική μέριμνα για την προστασία της finta pietra, αντικατάσταση κάδων, αποκατάσταση της περίφραξης, παγκάκια, καθαρισμό του σιντριβανιού, έλεγχο και αποκατάσταση των Η/Μ, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πρασίνου (κλαδέματα, καθαρισμοί, νέες φυτεύσεις), καθώς και διαμόρφωση νέου αθλητικού χώρου.

Τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε επίσης κατά προτεραιότητα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, να διενεργήσει έλεγχο στα κτίσματα τμήματος της πλατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα ή όχι αυτών. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα ακολουθήσει η εξασφάλιση των πόρων εκτέλεσης του έργου και η δημοπράτηση αυτού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια