«Χώρα – πρότυπο η Ελλάδα στους εμβολιασμούς»


Για «χάος» σε ό,τι αφορά το κλείσιμο ραντεβού για το εμβόλιο στη Γερμανία, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Handelsblatt, αναφέροντας παράλληλα ότι όποιος αναζητεί «χώρες πρότυπα» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, θα τις βρει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία και το Ισραήλ. 

Σε αναταπόκριση από την Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα συνολικά 700.000 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό πρωτοεμβολιαζόμενων 6,5%. Ο αριθμός όσων έχουν λάβει ήδη τη δεύτερη δόση είναι 230.000.

«Στόχος μέχρι το καλοκαίρι είναι να έχει εμβολιαστεί το 80% των άνω των 18. Σε αντίθεση στη Γερμανία έχουν λάβει τη πρώτη δόση 3,3 εκατομμύρια πολίτες και περίπου 1,7 εκ. και τη δεύτερη. Το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 4%»,  αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. 

«Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών “Ελευθερία” λειτουργεί ομαλά», συνεχίζει η Handelsblatt, σημειώνοντας επίσης ότι «οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, μιας και ειδοποιούνται με SMS ή mail και τα στοιχεία επικοινωνίας προέρχονται από το σύστημα άυλης συνταγογράφησης. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά».

«Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, σαν αυτή που στη Γερμανία οδηγεί σε απόγνωση πολλούς πολίτες, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, διότι όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι δεν συνάδει με την ψηφιοποιημένη διαδικασία», αναφέρει η εφημερίδα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια