Γ.Τριαντός για COVID-19: «Οι γονείς δεν νοιάζονται που πάνε τα παιδιά»


Με μία μακροσκελής ανακοίνωση του στα Social Media, ο Γιώργος Τριαντός μίλησε με σκληρά λόγια για την συμπεριφορά των Ροδιτών και περισσότερο αυτών των μικρών ηλικιών και τον κηδεμόνων τους, μετά την διάδοση του COVID-19. Σχολιάζει μάλιστα και το θέμα των ιχνηλατήσεων.

Αναλυτικά:

Μιλάμε για ιχνηλάτηση κρουσμάτων. Ποιόν; Που; Πότε;

Καλύτερη θα ήταν η ιχνηλάτηση της σκέψης και του μυαλού αυτών που μαζεύονται σε πάρτυ, σε πλατείες χωρίς αιτία και σκοπό.

Κρούσματα σε μαθητές; Γιατί; Γιατί οι γονείς δεν νοιάζονται που πάνε τα παιδιά, γιατί ένα παιδί δεν μπορεί να κάνει συγκέντρωση αν ο γονιός δεν είναι ενήμερος και δεν συμφωνήσει.

Γιατί ένας καθηγητής ή δάσκαλος δεν θεωρεί αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο, να κάνει τεστ ή κανένας δεν έχει φροντίσει να έχουν προτεραιότητα να εμβολιαστούν.

Γιατί όταν αποφασίζεις να ανοίξεις σχολεία πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις οτι θα λειτουργούν με ασφάλεια. Σε μαθητές και διδάσκοντες.

Γιατί δεν υπάρχει έλεγχος σε πλατείες και συναθροίσεις. Τι διαφέρει η σημερινή μέρα με μιά μέρα του 2019; Μάλλον σε τίποτα. 

Και μιλάμε για ιχνηλάτηση. Που; σε ποιόν; Πότε; 

Χαμένοι στην απελευθέρωση, στον ωχαδερφισμό, στο έμένα με φοβάται ο κορωνοϊός και δεν θα πάθω τίποτα.

Και το ρίχνουμε στην ατομική ευθύνη. Ατομική ευθύνη χωρίς συλλογική δεν υπάρχει και το αντίστροφο. Δεν λύνεται το πρόβλημα χωρίς συνεργασία, χωρίς πειθαρχία, χωρίς λογική.

Και προπάντων με επαρκή εμβόλια και πρόβλεψη.

Και όσοι ακόμα είναι  αρνητές του εμβολίου και της μάσκας, ας το ξανασκεφτούν.

Κανένας δεν είναι άτρωτος και σε κανένα δε δικαιολογείται να αδιαφορεί.

Όσο οι μεγάλοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει, τα παιδιά θα το πληρώνουν. Όσο τα παιδιά δεν κατανοούν οτι η ηλικία δεν προφυλάσσει, όσο τα ελεγκτικά όργανα δεν κάνουν τα αυτονόητα, τα επόμενα ζοφερά έρχονται.

Και ιχνηλατούμε.. Αν δεν ελέγξεις δεν μπορείς να ιχνηλαιτήσεις. Αν δεν βρεις και περιορίσεις τις πηγές, το μόνο που μπορείς να ιχνηλατήσεις είναι η ανευθυνότητα και η κακώς εννοούμενη εξυπνάδα. άντε και αυτούς που έχουν την υπευθυνότητα και την αντίληψη να ελέγχονται με rapid test.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια