Διαγόρας: 116 χρόνια ένδοξης ιστορίας και συνεχίζει !


Γενέθλια σήμερα για τον Διαγόρα Ρόδου, που κλείνει τα 116 του χρόνια ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με τον σύλλογο να δημοσιεύει και σχετικό Δελτίο Τύπου, εορταστικό.

Αναλυτικά:

Tο πιο ιστορικό Αθλητικό Σωματείο στο Αιγαίο, ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα κι ένα από τα δύο που έχει τιμηθεί στην χώρα μας με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, o Γυμναστικός Σύλλογος «Διαγόρας», έχει αύριο (Πέμπτη) τα γενέθλια του!

Η 25η Μαρτίου, ημέρα Εθνικής Εορτής στην Ελλάδα, κατά την οποία πραγματοποιείται ο  εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι η ημερομηνία που ιδρύθηκε πριν από 116 χρόνια 

ο Γ.Σ. «Διαγόρας»! 

Στις 25 Μαρτίου 1905 ιδρύθηκε από έναν όμιλο Ροδίων πατριωτών, με την έμπνευση και καθοδήγηση του διευθυντή της Αστικής Σχολής Δημήτριου Ανασταστιάδη.

Το σωματείο αυτό, ο πατριάρχης των Ροδιακών σωματείων, ήταν κάτι σαν τη «Φιλική Εταιρεία». Πρωτοστάτησε σε κάθε δράση Εθνική, κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική και φυσικά, αθλητική. 

Σταδιοδρόμησε κάτω από δυο ζυγούς, ένα από την Ανατολή και ένα από τη Δύση. Από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να ενστερνιστούν οι νέοι τη «Διαγορική ιδέα», προβάλλοντας σαν παράδειγμα την Αρχαία Ρόδο με τους μεγάλους αθλητές της, το Διαγόρα, τους γιούς και εγγονούς του, τους μεγάλους ρήτορες και φιλοσόφους και γενικά, την ακμή στο εμπόριο, τη ναυτιλία και την πολιτική. 

Τα μέλη λέγονταν «Διαγορίδες» και ήταν μεγάλη τιμή για ένα νέο ή κι ενήλικο να γίνει «Διαγορίδης».

Σήμερα, μετά από 116 χρόνια, η ιστορία και η ιδέα του Διαγόρα, συνεχίζονται. Πιστοί στις αρχές μας και στο αθλητικό πνεύμα, ο Γ.Σ. «Διαγόρας» είναι παρών στα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα του σωματείου, δίνεται η δυνατότητα στη νεολαία μας να αθλείται, να διακρίνετε και να πρωταγωνιστεί, πάντα με επιτυχίες! Οι σύγχρονοι «Διαγοριδείς» έχοντας συναίσθηση του τεράστιου βάρους ευθύνης που φέρουμε, θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε η λάμψη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα, να φωτίζει τη Ρόδο μας, την πατρίδα μας και την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι». 

Η ιστορία συνεχίζεται…🔴🔵

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια