Ιάλυσος - Καλλιθέα: 21 χρόνια μετά ξανασυναντιούνται


Μετά από 21 χρόνια οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι αντίπαλες. 

Ήταν 7 Μαΐου 2000, όταν στην τελευταία του σεζόν στην Β’ Εθνική έχανε με το βαρύ 6-1 από την Καλλιθέα στην Αθήνα (7’ κεφαλιά Ζελενίτσας, 25’ σουτ, 33’ κεφαλιά, 76’ σουτ Ζαχαρόπουλος, 78’ σουτ Σαββίδης, 89’ σουτ Ντραγκίτσεβιτς – 86’ πέναλτι Κοτσαριάν).Από τότε οι δρόμοι των δύο ομάδων χώρισαν, για να ξαναβρεθούν τώρα. Πάντως στις 12 Δεκεμβρίου 1999, όταν έπαιξαν για τελευταία φορά στο «Οικονομίδειο», ο Ιάλυσος είχε επικρατήσει μετά από συναρπαστικό φινάλε, με 2-1 (53’ φάουλ Κνέζεβιτς, 88’ κεφαλιά Ευθυμιάδης – 86’ σουτ Ζαχαρόπουλος).

Ο Ιάλυσος γύρισε πέρσι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, για πρώτη φορά από το 2001. Η διακοπή τον βρήκε στην 11η θέση της βαθμολογίας, να προσπαθεί να ξαναμάθει την κατηγορία. Έκανε μόνο μία ήττα στην έδρα του και αυτή από την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας την Τρίγλια. Αλλά αποδείχτηκε πολύ αδύνατος εκτός έδρας, όπου έκανε 10 ήττες και μια νίκη, επί της… Τρίγλιας.

Η Καλλιθέα τα δύο προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική για πρώτη φορά. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και γυρίζει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μπαίνοντας σε μια νέα εποχή, 19 χρόνια από τότε που πανηγύρισε για πρώτη φορά την άνοδό της στην Α’ Εθνική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια