Επιστρεπτέα προκαταβολή 6:Αύριο και μεθαύριο οι πληρωμές


Αύριο και μεθαύριο αναμένεται να γίνουν πληρωμές από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 6» καθώς «η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα», σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε οι ανακοινώσεις για την παράταση του αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό το κράτος κατέβαλε 24 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ζημίες, διότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μόνο το Μάρτιο είναι σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι και σημείωσε ότι η χώρα διαθέτει περίπου 32 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, αλλά μπορούν να διατεθούν περίπου τα δέκα.

Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία, όπως σημείωσε, θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Είπε, επίσης, πως τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ανά μήνα από τον Μάιο και μετά.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια