Παραχώρηση Βάρης και Καλαμώνα ζητάει ο Βασίλης Υψηλάντης


Με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τους υφυπουργούς Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννη Οικονόμου συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν προβλήματα του πρωτογενή τομέα στα νησιά μας αλλά και άλλα ζητήματα της αρμοδιότητας τους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε για την πορεία του αιτήματος της δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση ακινήτων – αγροκτημάτων, στον Κάτω Καλαμώνα και Βάρης μετά των υφισταμένων κτισμάτων του πρώην σταθμού Γεωργικής έρευνας Ρόδου, στο Δήμο Ρόδου.

Επανέλαβε το αίτημα του για ειδική στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών της Καλύμνου για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί κατά τρόπο θετικό μετά την υποβολή συγκεκριμένων στοιχείων.

Σχετικά με το αίτημα λειτουργίας των σφαγείων στην Κάρπαθο, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμων Ζανεττίδης ενημέρωσε ότι αναμένεται η χωροθέτηση τους από τον Δήμο Καρπάθου του νησιού, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή τους .

Τέλος ο Βουλευτής συζήτησε για το υπό έκδοση προεδρικό διάταγμα για το συμιακό γαριδάκι καθώς επίσης για τις οριοθετήσεις και διευθετήσεις ρεμάτων και έργων εκβολής που περιβάλουν το Φράγμα Παρθενίου της Λέρου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης ευχαρίστησε τον υπουργό και τους υφυπουργούς για την άψογη συνεργασία τους και το ενδιαφέρον τους για την επίλυση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα του νομού μας.

Πηγή: ert

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια