Μίλησε με τους Εκπαιδευτές Οδηγούς ο Μάνος Κόνσολας


Συνεχίζοντας την επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και τους επαγγελματίες, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, οργάνωσε έναν ανοικτό διαδικτυακό διάλογο με τον Πρόεδρο, κ. Στέφανο Πορτσέλλη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου.

Έγινε μια ουσιαστική και δημιουργική συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπήρχε με την ένταξη των επιχειρήσεων σχολών οδηγών στην επιστρεπτέα προκαταβολή, αφού το κριτήριο του τζίρου ήταν απαγορευτικό λόγω του ότι δεν υπήρχε κύκλος εργασιών το 2019 εξαιτίας της απεργίας των εξεταστών.

Όπως ανακοίνωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, με απόφαση που θα υπογραφεί και θα εκδοθεί άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν θα υπάρχει το κριτήριο σύγκρισης του τζίρου του 2019 για να ενταχθούν οι σχολές οδηγών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας ανακοίνωσε μία ακόμα πρωτοβουλία που πρόκειται να αναλάβει τις επόμενες μέρες και αφορά στην άρση της απαγόρευσης για τη διενέργεια εξετάσεων για τα δίκυκλα, υπό προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, είναι μία εύλογη κίνηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαφή, αφού ο υποψήφιος είναι μόνος του πάνω στο δίκυκλο και ο εκπαιδευτής και ο εξεταστής είναι σε απόσταση.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για τις αλλαγές που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα σε ό, τι έχει σχέση με την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια