Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής ο Γ. Χατζημάρκος


Την Πέμπτη 11.3.2021, στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου Δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με θέμα τη λειτουργία των ελαιοτριβείων της περιοχής εν όψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου. 

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας – Ενέργειας και Φυσικών κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του κλάδου και έχει σημείο αναφοράς τη γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. 

Παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας – Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νίκος Δημέλης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αρχαγγέλου – Ιαλυσού – Καλλιθέας κ. Γιώργος Πατσάης, η Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Τσαμπίκα Κιαχαγιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Αρχαγγέλου κ Δημήτρης Ζανεττούλης, ο πρ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχαγγέλου (εκπροσωπώντας τους ελαιοτριβείς της περιοχής) κ. Ιάκωβος Κολαϊνής, , ο Γεν. Δντης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Βενέρης και ο Δντης Ανάπτυξης Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Γιαννάς.

Από τον Αντιπεριφερειάρχη έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται με διττό στόχο. Την επίλυση του προβλήματος  διάθεσης των αποβλήτων και δευτερογενών παραγώγων που προέρχονται από τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Για την εξυπηρέτηση των στόχων αυτών, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας του πυρηνελαιουργείου και μέχρι τότε η διαχείριση των αποβλήτων να γίνεται με τρόπο  που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον. Διατυπώθηκαν απόψεις και προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους και συμφωνήθηκε πλαίσιο  συνεργασίας.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για την ιεράρχηση των απαιτούμενων ενεργειών και αντίστοιχων δράσεων μέχρι την τελική επίλυση όλων των προβλημάτων. 

Οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη θα συνεχιστούν και με τους υπόλοιπους ελαιοτριβείς έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο δράσης προς το κοινό όφελος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια