Το λιανεμπόριο κρίνεται από την λειτουργία της εστίασης


Η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων, που εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει την Τετάρτη, αναμένεται να προσμετρήσει όλα τα δεδομένα, επιδημιολογικούς δείκτες αλλά και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ προκειμένου να πάρει θέση στο ζήτημα των διαδημοτικών μετακινήσεων, του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Αυτό που έχει προκύψει ως τελευταία λεπτομέρεια είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξει το λιανεμπόριο, το άνοιγμα του οποίου φημολογείται για 5 Απριλίου, ανάλογα πάντα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα μας παρουσιαστούν σήμερα και αύριο. Οι λοιμοξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτή την φορά να πάνε σε ένα μοντέλο που βλέπαμε όταν πρωτοείχαμε βγει από την καραντίνα, χωρίς δηλαδή όρους click in shop ή ακόμη και click away αλλά με περιορισμό ατόμων ανά τμ σε κάθε κατάστημα.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ταυτοχρόνως και το άνοιγμα της εστίασης, η οποία με τα τωρινά δεδομένα θα υπάρξει μονάχα σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρξει και επίταξη δημόσιου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Σε περίπτωση, όπου 5 Απριλίου ανοίξει μονάχα το λιανεμπόριο και όχι η εστίαση, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δουλέψει η δοκιμασμένη λύση του click in shop και click away. 

Περισσότερα θα γνωρίζουμε το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου θα έχει λήξει και η Συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια