«Όχι» σε μαζικό τουρισμό στην Λέρο από τον Μάνο Κόνσολα


Την άποψη ότι « η Λέρος  δεν πρέπει να υιοθετήσει το πρότυπο του μαζικού τουρισμού, που όχι απλά δεν της ταιριάζει και επιπρόσθετα έχει ξεπεραστεί, αλλά να δημιουργήσει το δικό της, αυτόνομο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης» κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας μιλώντας στο  1ο Διαδικτυακό Συνέδριο Τουριστική Ανάπτυξη Στρατηγικής – Μarketing & Branding του Δήμου Λερου.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας ,  η τουριστική ταυτότητα της Λέρου πρέπει να σηματοδοτεί την στροφή στην ποιότητα. Να έχει σαν στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων.

«Τα 6 επόμενα χρόνια η χώρα μας έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να αξιοποιήσει 72 δισεκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτώντας παραγωγικές επενδύσεις και επιχειρηματικά σχέδια. Για τη Λέρο είναι μια ευκαιρία, μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, να αναβαθμίσει τα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Να διαμορφώσει υποδομές εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως το καταδυτικό πάρκο αλλά και υποδομές που θα την καταστήσουν πόλο ανάπτυξης του ιστορικού τουρισμού» επισήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της γαλλικής πόλης Βερντέν, που έχει μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό αξιοποιώντας το ιστορικό κεφάλαιο και τα  μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή και συνδέονται με την ομώνυμη μάχη του Βερντέν  Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Όπως είπε ο Μάνος Κόνσολας, στη Λέρο με σημείο αναφοράς τους οικισμούς Λακκί και Λέπιδα, που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικοί τόποι, μπορούν να αξιοποιηθούν κτίρια με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού.

Στη Λέρο , οι υποδομές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του ιστορικού και καταδυτικού τουρισμού είναι:

– Μουσείο ιστορίας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

– Μουσείο εικονικής πραγματικότητας και ψηφιακής απεικόνισης της Μάχης της Λέρου.

-Εκθεσιακός χώρος και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

-Καταδυτικό πάρκο, με σημείο αναφοράς τα πολλά ναυάγια που υπάρχουν από την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια