Μεϊμαράκης:Την ανάγκη άμεσης στήριξης του Τουρισμού και της Εστίασης τόνισε με παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο


Την ανάγκη άμεσης στήριξης του Τουρισμού, της Εστίασης και του Λιανεμπορίου με εμπροσθοβαρή και στοχευμένα μέτρα,  τόνισε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης με έμφαση ανέφερε ότι στην Ελλάδα, η οποία πρόσφατα βγήκε από μια επώδυνη, δεκαετή κρίση, οι τομείς αυτοί αποτελούν τα θεμέλια της οικονομίας της, προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας και απαιτείται η ενίσχυσή τους, γιατί το διακύβευμα δεν είναι μόνο το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα αλλά να φτάσουμε όλοι όρθιοι σε αυτή.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να αξιοποιήσουν τα κεφάλαια που τρέχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς σπατάλες, με διαφάνεια και σεβασμό στο κράτος δικαίου.

Η παρέμβαση

Ολόκληρη η παρέμβαση έχει ως εξής:

“Το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις μας επικεντρώνονται στους τρόπους με τους οποίους οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα πρέπει να δράσουν ώστε να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της πανδημίας, η οποία προοιωνίζεται εξαιρετικά δύσκολη και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, τομείς δηλαδή οι οποίοι αποτελούν τα θεμέλια των εθνικών οικονομιών και προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας.

Στην χώρα μου την Ελλάδα η οποία βγήκε πρόσφατα από μία επώδυνη δεκαετή οικονομική κρίση, οι κλάδοι αυτοί βρίσκονται πάλι στη δίνη του κυκλώνα και χρειάζονται την έμπρακτη στήριξή μας με εμπροσθοβαρή και στοχευμένα μέτρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.


Πηγή:money-tourism

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια