Ποικίλες οι αντιδράσεις για το «ολλανδικό πείραμα» στην Ρόδο


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πραγματοποίηση ταξιδιωτικής εταιρείας, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, του “πειράματος” που προβλέπει “δοκιμαστικές” διακοπές στη Ρόδο για 187 άτομα ηλικίας 18-70 ετών στις 12 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν τα έξοδα για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα τεστ κορονοϊού θα βαρύνουν την εταιρεία. Θα κάνουν τεστ τόσο πριν όσο και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών. Αν κάποιος μολυνθεί από κορΟνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη αποκλειστική χρήση του ξενοδοχείου στο οποίο θα καταλύσουν, καθώς πέρα από τους ίδιους εκεί θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό, ενώ δεν θα μπορούν να βγουν από αυτό. Θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δεν θα επιτρέπεται να βγουν στην παραλία.

Ε.Ξ.Ρ.: Θα βγούμε κερδισμένοι

«Από τη φήμη που αποκτήσαμε θα βγούμε πολλαπλά κερδισμένοι» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ε.Ξ. Ρόδου Μανόλης Μαρκόπουλος . Πρόσθεσε δε πως αν δεν γίνει αυτό η άλλη εναλλακτική λύση είναι να μείνουμε κλειστά. Οι τουρίστες των 10ημερών μετά τις 14 Μαίου θα μας φέρουν χιλιάδες άλλους “.

Αναφερόμενος στην εικόνα της νέας σεζόν ο κ. Μαρκόπουλος είπε πως “αυτή θα είναι των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν επικοινωνίες , δεν υπάρχει ροή κρατήσεων μεγάλη, όμως είναι ειδικές οι καταστάσεις και όταν αυξηθεί το ποσοστό της ανοσίας από τον εμβολιασμό στις χώρες τους θα υπάρχει επιτάχυνση των κρατήσεων. Το θέμα είναι τι κάνουμε ως τις 14 Μαίου”.

Κάθετα αντίθετοι οι Εστιάτορες

Κάθετα αντίθετος με το Ολλανδικό πείραμα για τον τουρισμό εν μέσω πανδημίας εμφανίστηκε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας. “Τι είδους τουρισμού είναι αυτός, που οι τουρίστες θα παραμείνουν κλεισμένοι μέσα σ΄ένα ξενοδοχείο;» επισήμανε, τονίζοντας πως αυτό θα γιγαντώσει το all inclusive και θα είναι το τέλος για όλους τους μικρούς επιχειρηματίες που εμπλέκονται στον τουρισμό, αν αυτό το πείραμα επεκταθεί”.

“Τι θα αποκομίσει…”, συνέχισε ο κ Κλούβας, “ο τουρίστας από τέτοιες διακοπές;. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι ξενοδόχοι, οι πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια