Κάλυμνος: Σημαντική μείωση ιικού φορτίου στα λύματα


Σημαντική είναι η μείωση του ιικού φορτίου σε covid-19 που δείχνουν τα αποτελέσματα  των τελευταίων μετρήσεων στα λύματα του Βιολογικού καθαρισμού Καλύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν μία μείωση του ιικού φορτίου της τάξεως του 70% σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

 Να θυμίσουμε ότι πριν 25 ημέρες το ιικό φορτίο ήταν αυξημένο σε covid-19 όπως φάνηκες από τις μετρήσεις στο δείγμα που είχε σταλεί και που αντιστοιχούσαν σε 130 περίπου ενεργά κρούσματα .

 Η μείωση που δείχνουν οι μετρήσεις στο ιικό φορτίο αποτυπώνεται και στην μείωση των θετικών κρουσμάτων στον ιό που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Κάλυμνο στους ελέγχους που γίνονται.

Να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών στην Κάλυμνο σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ήταν 2,57 που αντιστοιχεί σε 18 ενεργά κρούσματα για την τελευταία  εβδομάδα. Να θυμίσουμε ότι ο δείκτης αυτός πριν 25 ημέρες, είχε ξεπεράσει το 10, ήτοι περίπου 70 ενεργά κρούσμστα σε μία εβδομάδα.

Κλείνοντας να πούμε ότι τα δείγματα που λαμβάνονται από το βιολογικό καθαρισμό αντιπροσωπεύουν τη συνολική εικόνα, αφού και τα λύματα από εκκενώσεις καταλήγουν στο βιολογικό

Βέβαια η θετική αυτή εξέλιξη δεν μπορεί να αποτελεί λόγο εφησυχασμού , κρούσματα ενεργά συνεχίζουν να υπάρχουν και επιβάλλεται η αυστηρή  τήρηση των μέτρων που προβλέπονται  και όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να τελειώσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια