Πληροφορίες για εκτόξευση κρουσμάτων


Προς εκτόξευση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, Τρίτη, συγκλίνουν πληροφορίες για τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ωρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα περιστατικά αναμένεται να κινηθούν πάνω από τις 3.000 και δεν αποκλείεται να πλησιάσουν επίπεδα νέου αρνητικού ρεκόρ. 

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προϊδέασε για τα παραπάνω, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Ώρα αποφάσεων για αλλαγή στο μείγμα μέτρων

Την ίδια ώρα, στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών είναι στραμμένα τα βλέμματα σχετικά με τα επόμενα βήματα σταδιακής «χαλάρωσης» των περιοριστικών μέτρων, με τις όποιες αποφάσεις να ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας και να τίθενται σε ισχύ, ως επί το πλείστον, από την επόμενη. 

Με τα μέχρι χθες δεδομένα, θεωρείται πολύ πιθανόν από την ερχόμενη Δευτέρα να ανοίξει το λιανεμπόριο, μαζί με τα λύκεια – ενδεχομένως και τα γυμνάσια–, ενώ θα υπάρξει χαλάρωση και στη διαδημοτική μετακίνηση, ενδεχομένως από αυτό το Σάββατο. 

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πριν την τελική εισήγηση της επιτροπής. 

Στο ζήτημα, άλλωστε, αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προαναγγέλλοντας προσαρμογή του μείγματος μέτρων με σκοπό αφενός να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και αφετέρου να περιοριστούν υπάρχουσες εστίες υπερμετάδοσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο επεσήμανε ότι η λογική είναι πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο καλός καιρός, διοχετεύοντας τους πολίτες προς ανοιχτούς χώρους.

Όπως είπε, στο πλέγμα των μέτρων που θα εξεταστεί είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια.

Σημείωσε επίσης ότι θα εξεταστεί επίσης το άνοιγμα των σχολείων, κυρίως των λυκείων, καθώς και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, υπό αυστηρούς όρους, στο πλαίσιο μιας σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιορισμών.

Ερωτηθείς για το Πάσχα είπε ότι είναι ακόμη νωρίς, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «θα είναι πάντως ένα πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια