Παρατήρηση του Δήμου προς όσους δεν επιτηρούν σωστά τα σκυλιά τους


Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη.

Αναλυτικά:

Με αφορμή την τελευταία αύξηση καταγγελιών για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς τα οποία αφήνονται ελεύθερα και/ή εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά σε τρίτους, η Δ/νση Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου θα ήθελε να ενημερώσει και να πληροφορήσει σχετικά τους δημότες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο ιδιοκτήτης ζώων συντροφιάς υποχρεούται: α) να μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε περίπτωση παράλειψης τήρησης των κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, ή πρόκληση ζημιάς από σκύλο, ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου από την ιδιοκτησία του κυρίου/κατόχου/συνοδού/φύλακα επιβάλλεται πρόστιμο από την Ελληνική Αστυνομία το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φιλόζωους συμπολίτες ότι η πιστή τήρηση της νομοθεσίας προστατεύει ανθρώπους και ζώα και να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία τους σε θέματα φροντίδας ζώων συντροφιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια