Συνεχίζονται τα έργα στην παλιά Γέφυρα του Γαδουρά


Ένα σημαντικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι η προστασία της παλιάς Γέφυρας του Γαδουρά της οποίας τα δύο βάθρα υπέστησαν σοβαρή υποσκαφή από την θεομηνία της 25ης Νοεμβρίου του 2019.

Η κατασκευή έγχυτων φρεατοπασσάλων,θα προστατέψουν τα δυο βάθρα που υπέστησαν σοβαρή υποσκαφή και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας.Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η προστασία του δυτικού βάθρου της Γέφυρας.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου κινητοποιήθηκαν για την άμεση αποκατάσταση για τη διάσωση του μοναδικού αυτού μνημείου δημοπρατώντας το έργο προϋπολογισμού 440.000,00€ με το ΦΠΑ.

Το έργο ανατέθηκε στην Τεχνική Εταιρία «ΕΡΓΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ» και βρίσκεται σε εξέλιξη. Χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από Ίδιους Πόρους του Δήμου Ρόδου και αναμένεται να περαιωθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Η συγκεκριμένη γέφυρα σαν κατασκευή είναι  εξαιρετικής τεχνοτροπίας και αισθητικής και έχει χαρακτηριστεί ώς νεότερο μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού,το οποίο και αντιπροσωπεύει την Ιταλική αρχιτεκτονική στα Δωδεκάνησα κατά την περίοδο 1912-1943.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια