Α.Φραγκάκης: «Χρόνια πολλά στους Έλληνες της διασποράς»


Το δικό του μήνυμα θέλησε να περάσει ο Δήμαρχος Χάλκης με αφορμή την σημερινή εορταστική ημέρα της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821 απέναντι στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Αναλυτικά:

Ένας μπλε σταυρός σε λευκό φόντο και το ιστορικό ΄ελευθερία ή θάνατος΄ ήταν αρκετά για να ξεκινήσει η ελληνική επανάσταση στις 25 Μαρτίου του 1821. 

Σήμερα συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που η πατρίδα μας ξεκίνησε τον αγώνα προς την ελευθερία. Είναι τιμή μας να αποτελούμε κομμάτι της Ελλάδας. H Δωδεκάνησος τιμά τα 200 χρόνια δυσκολιών και επιτυχιών όπως μόνο το ελληνικό φρόνιμα γνωρίζει. 

Η Ελληνική Επανάσταση  είναι ο ιδιαίτερος σταθμός στην ιστορία του Νεότερου Ελληνισμού, καθώς οδήγησε στην ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους και  έδωσε έμπνευση στις επόμενες γενεές των Ελλήνων για διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις. 

Στους καιρούς δοκιμασίας που διανύουμε αποτελεί πηγή εμψύχωσης και υπομονής για όλους μας το ιστορικό παράδειγμα της ελληνικής επανάστασης. 

Χρόνια πολλά στους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι όσο χρόνια και αν μένουν μακριά από την πατρίδα, οι καρδιές τους πάντα παραμένουν στην Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ελληνισμού. 

Χρόνια πολλά στην σύγχρονη Ελλάδα μας, μια Ελλάδα που σέβεται την ιστορία της, τις απαρχές της ελληνικής σκέψης, της διανόησης, της φιλοσοφίας, της παιδείας, τον θεσμό της δημοκρατίας, την διαφορετικότητα, τις γυναίκες και τον συνάνθρωπο.    

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται

συλλογάται καλά…» Ρήγας Φεραίος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια