Μ.Κόνσολας: «Η Λέρος μπορεί να αναπτύξει τον ιστορικό τουρισμό»


Δέσμη προτάσεων για να αναπτυχθεί ο ιστορικός τουρισμός στη Λέρο, αξιοποιώντας την ιστορία, τα μνημεία αλλά και τα ναυάγια που υπάρχουν στο νησί, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με τίτλο «Διαδικτυακός περίπατος στη Λέρο: Η Μάλτα του Αιγαίου και η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου», από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και  το Greek Cultural Institute.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι με άξονα τους οικισμούς Λακκί και Λέπιδα, που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικοί τόποι, μπορούν να αξιοποιηθούν κτίρια με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού.

Η πρόταση του κ. Κόνσολα περιλαμβάνει:

α) Μουσείο ιστορίας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

β) Μουσείο εικονικής πραγματικότητας και ψηφιακής απεικόνισης της Μάχης της Λέρου

γ) Εκθεσιακό χώρο και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

δ) Καταδυτικό μουσείο, με σημείο αναφοράς τα πολλά ναυάγια που υπάρχουν από την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στο παράδειγμα της γαλλικής πόλης Βερντέν, που έχει μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό αξιοποιώντας το ιστορικό κεφάλαιο και τα  μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή και συνδέονται με την ομώνυμη μάχη του Βερντέν  Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Η Λέρος αναμετρήθηκε πολλές φορές με την ιστορία. Έγινε πεδίο της ιστορίας. Διαθέτει ένα μοναδικό και αναξιοποίητο ιστορικό κεφάλαιο, που μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και να μετατραπεί η Λέρος σε προορισμό, μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού, του ιστορικού τουρισμού», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια