Το Ισραήλ αντικαθιστά τα ξενοδοχεία καραντίνας με βραχιόλια παρακολούθησης


Το Ισραήλ εισάγει το ηλεκτρονικό gadget παρακολούθησης για τον COVID-19 και έτσι οι Ισραηλινοί θα μπορούν να απομονωθούν στο σπίτι, αντί για τα ξενοδοχεία καραντίνας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της χώρας.

Στους παραβάτες των κανόνων απομόνωσης θα επιβάλλονται πρόστιμα έως 1.500 $

Πιο αναλυτικά, η ισραηλινή Βουλή, υπερψήφισε νομοσχέδιο, παρέχοντας στις αρχές της χώρας εξουσίες να αναγκάσουν όλους τους πολίτες του Ισραήλ που επιστρέφουν στη χώρα να φορούν ψηφιακές συσκευές παρακολούθησης – τα λεγόμενα “βραχιόλια ελευθερίας” – κατά την υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης COVID-19.

Ο νέος νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για παιδιά κάτω των 14 ετών, ενώ όσοι αρνούνται να φορέσουν το βραχιόλι θα πρέπει να υποστούν απομόνωση σε ένα από τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανοσίας μετά από ανάρρωση από την ασθένεια, μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητική δοκιμή για τον ιό πριν και μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Το βραχιόλι παρακολούθησης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, όπου 100 συσκευές τοποθετήθηκαν σε ταξιδιώτες που έφτασαν. Σύμφωνα με το i24 News, περίπου 10.000 βραχιόλια έχουν διανεμηθεί, ενώ άλλα 20.000 αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα βραχιόλια παρακολούθησης θα ενημερώνουν τις αρχές μόνο εάν ένας φορέας εγκαταλείψει μια καθορισμένη περιοχή καραντίνας, συνήθως το δικό του σπίτι, και λέει ότι δεν θα μεταδίδει πραγματικά δεδομένα τοποθεσίας ή άλλες πληροφορίες.

Παρόμοια σχήματα παρακολούθησης καραντίνας κορονΟϊού έχουν παρουσιαστεί σε άλλα μέρη του κόσμου, με την Google και την Apple να δημιουργούν εφαρμογές smartphone για να βοηθήσουν την ιχνηλάτηση.

Στο μεταξύ η Wizz Air ακόμη ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου 3 νέα δρομολόγια από το Τελ Αβίβ προς Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα προς πώληση στο  wizzair.com  και στην εφαρμογή για κινητά της αεροπορικής εταιρείας.

Το δρομολόγιο προς τη Ρόδο θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου 2021 με εβδομαδιαία πτήση, ενώ τα δρομολόγια προς Ηράκλειο και Σαντορίνη θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου με 3 και 2 εβδομαδιαίες πτήσεις αντίστοιχα.

Η νέα διαδρομή με τους χαμηλότερους ναύλους της Wizz Air θα επιτρέψει στους επιβάτες από το Ισραήλ να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών και της περιόδου διακοπών του Σεπτεμβρίου στους πιο αξιόλογους προορισμούς στην Ελλάδα.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια