Παραμένει αγκυροβολημένο στις θάλασσες μας, το καράβι που προσάραξε στην Ψέριμο


Συνεχίζει να παραμένει από την περασμένη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι Καλύμνου το Φ/Γ πλοίο ”ASTOL” που είχε προσαράξει στην Ψέριμο.

Τα  Φ/Γ πλοίο ”ASTOL” σημαίας Σιέρα Λεόνε, με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος προσάραξε σε βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου “ΒΑΣΙΛΙΚΗ” βορειοανατολικά ν. Ψερίμου πρωινές ώρες  της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021.

Το πλοίο εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας

Στην περιοχή μετέβη και το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π.11615, προς παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ήταν έμφορτο με τσιμέντο σε σακιά και έιχε ξεκινήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι στη Ρωσία, Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης εξωτερικού γάστρας από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ρήγμα και εισροή υδάτων. 

Ακολούθως, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του εν λόγω πλοίου και τοποθετήθηκαν αντλίες για την απάντληση του θαλάσσιου ύδατος.

Το  Φ/Γ πλοίο ”ASTOL” αποκολλήθηκε, βραδινές ώρες την 27-02-2021, και με ασφάλεια στη συνεχεία  ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11615 με τη συνοδεία των Ρ/Κ  “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062 και Φ/Γ “ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΜΙΑΝΟΥ” Ν.Π. 11527 στο αγκυροβόλιο έξω από το λιμένα Καλύμνου όπου παραμένει  από την περασμένη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 μεσημέρι

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ASTOL”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων στους τομείς ασφάλειας των Δ.Σ. S.O.L.A.S., Δ.Σ. M.L.C. και στον κώδικα I.S.M.Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια