Πρόταση ίδρυσης ενός ακόμη Γυμνασίου στην Κω από τον Μ.Κόνσολα


Πρόταση για την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου στην Κω, το οποίο θα συνδεθεί με την ίδρυση και στέγαση του 3ου Γυμνασίου, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, στην Υπουργό Παιδείας.

Ταυτόχρονα, κατέθεσε και ως αναφορά τις γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Κοινότητας Κω, αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, για την Κω είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας  η ίδρυση ενός ακόμα γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου Κω, αφού υπάρχουν οι αντικειμενικοί λόγοι που το επιβάλλουν.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κω καταγράφεται μεγάλος αριθμός μαθητών που υπερβαίνει το όριο εύρυθμης λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας, ενώ το ενδεχόμενο να ιδρυθεί το 3ο  Γυμνάσιο Κω και να συστεγαστεί στο ίδιο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το 1ο  Γυμνάσιο Κω δεν αποτελεί ρεαλιστική λύση, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να λειτουργήσουν όπως πρέπει δύο σχολικές μονάδες.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει ως λύση την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το υπό ίδρυση 3ο Γυμνάσιο Κω και επισημαίνει ότι Υπουργείο Παιδείας οφείλει σε συνεργασία με το Δήμο Κω να εντάξει το έργο στο κατασκευαστικό πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. αφού υπάρχει και η σχετική απόφαση του Δήμου για την αγορά οικοπέδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια