Το σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων, σχολείων και εστίασης - Οι ημερομηνίες που είναι στο τραπέζι

 


Στο πότε θα γίνει η άρση του lockdown σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η εκπαίδευση, η εστίαση και το λιανεμπόριο, με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα αναφέρθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, τα σενάρια για το άνοιγμα των καταστημάτων (αναλόγα με τα κρούσματα), αφορούν τη Δευτέρα 29 Μαρτίου με click away για παραλαβή προϊόντων με ραντεβού από το κατάστημα και SMS που θα ισχύει για τρεις ώρες και μόνο για μία φορά την ημέρα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση «προκρίνεται» η Δευτέρα 5 Απριλίου.

Στα πλάνα της κυβέρνησης, είναι τα ψώνια να επιτραπούν μόνο εντός του Δήμου διαμονής. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να ανοίξουν και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία:

Γυμνάσια – Λύκεια στις 12 Απριλίου

Δημοτικά στις 19 Απριλίου (για μάθημα μόνο μία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα)

Αναφορικά με την εστίαση, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους, με την «ελπίδα» ότι στον ένα μήνα που απομένει μέχρι τότε, ο αριθμός των κρουσμάτων να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους.

Τέλος, για τη μετακίνηση από Νομό σε Νομό ο σχεδιασμός είναι να επιτραπεί από τη Δευτέρα 26 Απριλίου αλλά είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Έρχονται ειδικά μέτρα στήριξης σε τουρισμό και εστίαση

Στην αρχή της ερχόμενης βδομάδας έρχεται ένα νέο πακέτο μέτρων. Συγκεκριμένα τα οικονομικά μέτρα στήριξης θα περιλαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ, τα μηδενικά ενοίκια για συγκεκριμένους κλάδους και τον Απρίλιο, αλλά και δύο «βαριά χαρτιά» που, όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, έχει κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και είναι τα «λεφτά στο χέρι» για εστίαση και τουρισμό.

Τέλος, ένα σημαντικό μέτρο από το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να είναι η ειδική στήριξη στο ξενοδοχειακό κλάδο ώστε να γίνουν προσλήψεις.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια