Μπάιντεν σε Μητσοτάκη:«Αν χρειαστείς κάτι, πάρε με τηλέφωνο...»


Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Τζο Μπάιντεν, είχαν εγκάρδια συνομιλία για περίπου μισή ώρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

Από τον διάλογο προκύπτει το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα θέματα των ελληνοτουρκικών διαφορών και την πρόσφατη κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των προκλήσεων της Αγκυρας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στην ημίωρη συνομιλία τους, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πότε θα έρθεις στην Ουάσινγκτον;», με τον πρωθυπουργό της χώρα να του απαντά «όποτε με καλέσεις...».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μέσα στο 2021, εάν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, σύμφωνα και με όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ άλλων έγινε αξιολόγηση της στάσης που τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», και η Κίνα βρέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης των δύο ανδρών, ενώ ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

«Υπό τη κυβέρνησή μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση του Λευκού Οίκου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια