Ν.Σαντορινιός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με βία και τρομοκρατία»


Λόγο έβγαλε από το βήμα της Βουλής ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με τις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το ζήτημα τις βίας των τελευταίων ημερών μεταξύ πολιτών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Αναλυτικά:

Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με βία και τρομοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε το σθένος να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται. 

«Όλη μέρα σήμερα στήνεται ένα αφήγημα περί δήθεν ευθυνών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με φαινόμενα βίας ή τρομοκρατίας. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΝΔ αρνείται να παραδεχτεί ότι χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ν. Σμύρνη, μια ειρηνική γειτονιά της Αθήνας, για να καταδικάσουν στην αστυνομική βία. Μάλιστα χθες το βράδυ, στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καν το σθένος να καταδικάσει τη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Μίλησε με σκληρά λόγια για τη μια πλευρά των γεγονότων. Τη βία της Κυριακής στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, όμως, και τα χθεσινά αναίτια πογκρόμ επιθέσεων σε πολίτες, ακόμη και σε παιδιά και γυναίκες, έκανε πως δεν τα είδε. 

Και Θέλω να είμαι σαφής σε κάτι: Η δική μας Αριστερά στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Από τότε που ιδρύθηκε το κόμμα μας, μέχρι και τώρα, ακολουθούμε τις ίδιες αρχές και αξίες, που δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκρατικές δράσεις ή περιστατικά τυφλής βίας. Μάλιστα, διαχρονικά η Αριστερά και οι αγώνες του λαού έχουν κατασυκοφαντηθεί από τέτοιες ενέργειες. Δεν ανεχόμαστε από κανέναν να μας στιγματίζει και να μας συγχέει. Και αρκετά επιτέλους με τη μονταζιέρα του Μαξίμου, της ΕΡΤ και με τα non- paper. Μια συνέντευξη, πριν ένα μήνα, του Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιείται σήμερα από τα στελέχη της ΝΔ και τα παπαγαλάκια της, ως δήθεν «απόδειξη» ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στηρίζει τα πρόσφατα βίαια γεγονότα. Ντροπή σε όλους σας.     

Τέλος, εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη καταδικάζουμε τη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Καταδικάζουμε την καταστολή και τη βία απέναντι σε πολίτες. Καταδικάζουμε απερίφραστα και την επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ ο νεαρός αστυνομικός και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εμείς πιστεύουμε ότι οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και δεν τους θεωρούμε όργανα επιβολής, όπως η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλλει τις πολιτικές της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια