Α.Καμπουράκης: «Ανοίγει ο δρόμος για ένα σημαντικό περιβαλλοντολογικό έργο»


Δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης με αφορμή την απόφαση για την δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου.

Αναλυτικά:

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου προϋπολογισμού 30,8 εκατ. Ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου που έχει ανάγκη εδώ και δεκαετίες το νησί μας.

Είμαι χαρούμενος για την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου, να υποβάλλει για έγκριση δημοπράτησης στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ, το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων, και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρό του και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και τους συναδέλφους Δημάρχους που συμμετέχουν σε αυτό.

Το έργο αυτό επιβεβαιώνει τον σεβασμό μας στο περιβάλλον, στους Ροδίτες και στις Ροδίτισσες. Η απόφασή μας για ελάφρυνση των πολιτών από την υπάρχουσα τιμολογιακή πολιτική είναι αδιαπραγμάτευτη. Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα φτάσει όπου χρειαστεί, μέχρι ο Ροδίτης να επιβαρύνεται με το πραγματικό ποσό που του αναλογεί και όχι παραπάνω.

Με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου, θα επωφεληθούν και οι κάτοικοι της Χάλκης, της Τήλου και της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Σεβόμενοι τα παιδιά και τους εαυτούς  μας, δεσμευόμαστε πως με το έργο αυτό, θα παραδώσουμε στο νησί μας στα επόμενα χρόνια ένα καλύτερο και πιο προσεγμένο περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια