Τέλος στην πώληση καλλυντικών από τα σούπερ μάρκετ


Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 20ής Φεβρουαρίου -και που επαναβεβαιώθηκε με νέο ΦΕΚ της 6ης Μαρτίου- απαγορεύτηκε η πώλησή των καλλυντικών από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ΚΥΑ, που επαναβεβαιώθηκε με το νέο ΦΕΚ της 6ης Μαρτίου, αναφέρει ότι απαγορεύεται από τα σούπερ μάρκετ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου το λιανικό εμπόριο αρωμάτων και κολονιών (ΚΑΔ 47.75.76.02) και λιανικό εμπόριο παρασκευασμάτων ομορφιάς, μακιγιάζ, φροντίδας του δέρματος (συμπεριλαμβάνονται και τα αντηλιακά) που δεν καταχωρούνται αλλού (π.δ.κ.α. 47.75.76.12).

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από την αντίδραση μεγάλων εξειδικευμένων αλυσίδων καλλυντικών, όπως έχει συμβεί και με άλλους κλάδους στο πρόσφατο παρελθόν (ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικά, παιχνίδια, εποχικά είδη κ.ά.), οι οποίες παραπονιούνται για μείωση των εσόδων τους και μεγάλη οικoνομική καταστροφή από τη μέιωση στις παραγγελίες τους επειδή τα προϊόντα αυτά είναι διαθέσιμα εύκολα και άμεσα στα ράφια των σουπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, οι αλυσίδες και τα μεμονωμένα καταστήματα πώλησης καλλυντικών, αλλά και τα κομμωτήρια και τα στούντιο αισθητικής και περιποίησης άκρων διαμαρτύρονται για την πολύμηνη υπολειτουργία, και προσπαθούν να αποτρέψουν την πιθανότητα να ψωνίζουν οι καταναλωτές τα συγκεκριμένα προιόντα από τα σούπερ μάρκετ.

Έτσι, καλλυντικά, αρώματα και αντιηλιακά απαγορεύεται να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ στις περιοχές πολύ αυξημένου, κινδύνου όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με άλλα βιομηχανικά προϊόντα όπως ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια.

Η διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να γίνει αποκλειστικά μόνο μέσω ηλεκτρονικών αγορών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια