Με κόσμο η Eurovision 2021 με CoronaCheck !


Μετά την επιβεβαίωση ότι η διοργάνωση της Eurovision θα προχωρήσει με βάση το Σενάριο Β και τη δημοσίευση του Πρωτοκόλλου Υγείας και Ασφάλειας για τη Eurovision 2021, αναζητούνται τρόποι από την ολλανδική κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία κόσμου σε διάφορες εκδηλώσεις στη χώρα.

Τόποι διεξαγωγής τεστ COVID-19

Σε ολόκληρη την Ολλανδία υπάρχουν περισσότερα από 300 σημεία, τα λεγόμενα GGD (Δημοτικές Υπηρεσίες Υγείας). Εκεί θα ελέγχονται αποκλειστικά άτομα με συμπτώματα COVID-19.

Προκειμένου ο έλεγχος να είναι πιο πλήρης, το Υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας αποφάσισε να στήσει άλλα 100 σημεία, όπου το ίδρυμα Stichting Open Nederland θα διεξαγάγει rapid tests, που είναι πιο φθηνά από τα PCR tests των GGD.

Ο Υπουργός Υγείας της Ολλανδίας, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι ο κόσμος δεν θα πληρώνει για τα τεστ αυτά.

Εφαρμογή CoronaCheck

Πρόκειται για εφαρμογή που θα είναι απαραίτητη για την πρόσβαση σε κάποια εκδήλωση. Στην εφαρμογή CoronaCheck θα καταχωρίζεται ένας κωδικός τον οποίο θα παίρνει κάποιος μετά το rapid test. Εκεί θα εμφανίζεται ένα πράσινο «νι» εάν το τεστ είναι αρνητικό και θα έχει ισχύ για 48 ώρες.

Αισιοδοξία για τη Eurovision

Ο Εκτελεστικός Παραγωγός της Eurovision 2021, Sietse Bakker, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει:

Καλά τα νέα για τη βιομηχανία εκδηλώσεων. Αυτό φέρνει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με κοινό ένα βήμα πιο κοντά με υπεύθυνο τρόπο. Περισσότερα όχι αργοτερα από τις 15 Απριλίου. Μακάρι όλα να πάνε καλά!

Οι δοκιμές

Ήδη έχουν διοργανωθεί επιτυχώς κάποιες εκδηλώσεις (ένα συνέδριο, μία θεατρική παράσταση, ένας ποδοσφαρικός αγώνας και δύο συναυλίες στο Ziggo Dome), όπου ο κόσμος κλήθηκε να συμμετάσχει σε ερωτηματολόγια και δοκιμές με σκοπό την εξεύρεση κατάλληλου του πρωτοκόλλου υγείας.

Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, θα υπάρξει το Back To Live Festival με τη συμμετοχή δοκιμαστικά 1500 ατόμων δίχως αποστάσεις ασφαλείας. Όσοι περευρεθούν όμως θα υποβληθούν σε PCR test 48 ώρες πριν το γεγονός. Η είσοδος θα επιτραπεί με αρνητικό αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε την συμμετοχή μας για φέτος:


Πηγή: ogae

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια