Το Netflix ετοιμάζεται να μπλοκάρει τους «κοινόχρηστους» κωδικούς


Το Netflix έχει... «καταλάβει» ότι οι κωδικοί δεν είναι για έναν χρήστη αλλά... μοιράζονται και θέλει να το περιορίσει, γι' αυτό προχωρά σε τεστ ώστε να δει πώς θα γίνει αυτό.

Κάποιοι χρήστες τους οποίους το Netflix θα θεωρεί ότι «δανείζονται» λογαριασμούς, πρέπει να επαληθεύσουν ότι χρησιμοποιούν τον δικό τους. Στις οθόνες θα εμφανίζεται: «Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

Ο χρήστης θα έχει την επιλογή να αποστείλει έναν κωδικό επαλήθευσης μέσω κειμένου ή email ή να επιλέξει να «επαληθεύσει αργότερα», αν και δεν είναι σαφές για πόσο καιρό μπορεί να αναβληθεί η επαλήθευση.

Οι πλατφόρμες ροής, όπως Netflix, HBO Go, Amazon Prime και Disney+, επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλά προφίλ στο λογαριασμό, με τους όρους και τις προϋποθέσεις να καθορίζουν ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από άτομα της ίδιας οικογένειας.

Το Netflix κέρδισε 37 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το 2020 και πλέον διαθέτει πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Η αύξηση στις τιμές σε συνδυασμό με το lockdown... σε όλο τον κόσμο, καθώς και κάποιες σειρές, οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων του Netflix, που έφτασε τα 25 δισ. δολάρια ενώ τα κέρδη άγγιξαν τα 2,8 δισ. δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια