Τι είναι τα self test και τι πρέπει να κάνει κάποιος αν βρεθεί θετικός


Για τα self test αλλά και για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μίλησε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη για τα self tests, λέγοντας οτι είναι ιδιαίτερα απλά στη χρήση τους ενώ τα διαχώρισε από τα Rapid test. Όπως είπε αντιστοιχούν τέσσερα σε αριθμό στον κάθε πολίτη κάθε μήνα και ΘΑ είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία της γειτονιάς απο τον Απρίλιο με τη χρήση ΑΜΚΑ.

«Η χορήγηση των δωρεάν self test ξεκινά αρχές Απριλίου. Είναι ρινικά και σιέλου και πολύ εύκολα στη χρήση. Αν κάποιος βρεθεί θετικός θα πρέπει να το καταχωρεί σε πλατφόρμα», λέει ο Θανάσης Κοντογεώργης στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη.

Όπως εξηγεί, δεν πρόκειται για τα κλασικά rapid test τα οποία γνωρίζουμε, αλλά είναι μια νέα τεχνολογία, είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, αφού προορίζονται για χρήση κατ’ οίκον. «Δεν προϋποθέτουν τη βοήθεια από επαγγελματία υγείας για τη διενέργειά τους, θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες», προσθέτει.

Πορεία εμβολιασμού

«Το πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ καλά σε συνάρτηση με την επάρκεια των εμβολίων και την ερχόμενη εβδομάδα θα συμπληρωθούν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης».

Ο γενικός πληθυσμός – συνεχίζει ο ίδιος – υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται τον Μάιο, αφού προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες. Παρόμοια, το ενδεχόμενο προτεραιοποίησης εμβολιασμού συγκεκριμένων εργασιακών ομάδων θα εξεταστεί μετά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια