Βρετανία: Η TUI επαναφέρει 800 άτομα στα καταστήματα λόγω αύξησης της ζήτησης


Η TUI επαναφέρει 800 άτομα από το προσωπικό της για να εργαστούν στα κλειστά καταστήματά της, μετά από την μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση της ζήτησης για πακέτα διακοπών, μετά  από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Johnson για την πορεία εξόδου από το Lockdown.

Το προσωπικό των ταξιδιωτικών πρακτορείων του μεγαλύτερου βρετανικού tour operator, τέθηκε σε αναγκαστική αργία, με το τρίτο κλείδωμα, στο οποίο η TUI αναγκάστηκε να κλείσει τα 362 καταστήματά της τον Ιανουάριο. Σήμερα έχει 1.400 υπαλλήλους που εργάζονται στην λιανική, 800 στα καταστήματα και 600 από το σπίτι, ενώ συνολικά, 1.700 άτομα, παραμένουν σε διαθεσιμότητα.

Μιλώντας στο Travel Weekly Future of Travel Spring Forum , ο διευθύνων σύμβουλος της TUI UK Andrew Flintham δήλωσε ότι η εταιρεία αγωνίζεται να ανταποκριθεί στην αύξηση των ερωτημάτων των πελατών, μετά τις ανακοινώσεις Johnson, τις 22 Φεβρουαρίου.

Είπε: «Αυτό που είδαμε ήταν μια αύξηση των ερωτημάτων ζήτησης και εξυπηρέτησης που δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν περιμέναμε αυτή την ευχάριστη έκπληξη. Έτσι το προσωπικό επιστρέφει στα καταστήματα για να απαντά στις κλήσεις και να απαντά σε ερωτήσεις και κρατήσεις, αν και οι πόρτες παραμένουν κλειστές στο κοινό”.

Ο Flintham είπε ότι τα καταστήματα της TUI θα ανοίξουν ξανά στις 12 Απριλίου, την ημερομηνία που έχει ορίσει η κυβέρνηση, αλλά δεν αποκλείει αλλαγές στο μέγεθος του δικτύου λιανικής.

Η εταιρεία έκλεισε 166 καταστήματα TUI πέρυσι, που επηρέασαν 900 θέσεις εργασίας. Από αυτές, το 50% “μετακόμισε” σε μια ομάδα πωλήσεων και υπηρεσιών οικιακής εργασίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα που θα διατηρηθεί μετά την πανδημία.

Ο Flintham επέμεινε ότι τα καταστήματα παρέμειναν το «καλύτερο μέρος» για τους πελάτες για να διευθετήσουν τυχόν προβλήματα ή να ζητήσουν συμβουλές, αλλά πρόσθεσε: «Θα έχουμε ακόμα μια μεγάλη ομάδα εργασίας στο σπίτι. Αυτό είναι θεμελιώδες για εμάς να προχωρήσουμε. Είναι ένα υβριδικό μοντέλο”.

Είπε ότι είναι μια περίπτωση «περιμένουμε και βλέπουμε» όσον αφορά στις αλλαγές στη συμπεριφορά αγορών των πελατών, αλλά τόνισε: «Έχουμε μια πραγματικά ευέλικτη προσέγγιση. Εάν αποφασίσουμε ότι χρειαζόμαστε λιγότερα καταστήματα στο μέλλον, πιθανότατα θα χρειαζόμασταν αυτό το εργατικό δυναμικό να εργαστεί με διαφορετικό τρόπο”.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια