Πώς θα φιλοξενηθούν οι 187 Ολλανδοί τουρίστες στην Ρόδο ;


Το ηλιοβασίλεμα στην Ψαροπούλα της Ρόδου, στο βορειότερο τμήμα του νησιού, είναι μαγευτικό. Αυτό θα μπορούν να το απολαύσουν καθημερινά και για οκτώ ημέρες 187 Ολλανδοί τουρίστες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε ένα τρόπον τινά κορωνο-πείραμα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτός ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας.

Στις 12 Απριλίου θα περάσουν τις πύλες του Mitsis Grand Hotel, ενός εμβληματικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Ρόδου, μια ανάσα από το ενυδρείο και ελάχιστα λεπτά μακριά από το ιστορικό κέντρο της πόλης, οι 187 τουρίστες, ηλικίας 18-70 ετών, οι οποίοι επελέγησαν ανάμεσα από 25.000 άλλους που έκαναν την σχετική αίτηση στην τουριστική εταιρεία Sunweb. Τα κριτήρια όρισε η κυβέρνηση, ενώ εξ αρχής είχαν αποκλειστεί άτομα υψηλού κινδύνου.

Το κόστος των διακοπών ήταν δελεαστικό: Μόλις 400 ευρώ. 

Η διαφορά είναι η εξής: Οι Ολλανδοί τουρίστες θα πατήσουν το πόδι τους στο νησί μόνο στο αεροδρόμιο και στο ξενοδοχείο. Τον ήλιο του δύει πίσω από τα βουνά τον απέναντι τουρκικών ακτών θα τον δουν από το μπαλκόνι τους – δεν θα έχουν καν την δυνατότητα να κατέβουν στην παραλία, η οποία κυριολεκτικά απέχει μερικά μέτρα από την είσοδο του ξενοδοχείου τους. Πολλώ δε μάλλον να απολαύσουν τις υπόλοιπες ομορφιές της Ρόδου.

Οι Ολλανδοί τουρίστες θα είναι οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ μαζί τους θα παραμείνουν εσώκλειστοι για όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής τους κι όσοι από το προσωπικό αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτήν την πρόκληση. 

Προτού φτάσουν στην Ρόδο, οι 187 τουρίστες θα υποβληθούν σε τεστ covid. Το ίδιο θα συμβεί και κατά την επιστροφή τους στην Ολλανδία. Μια λεπτομέρεια: Εάν κάποιος εξ αυτών νοσήσει στο διάστημα της παραμονής του στην Ρόδο, θα μπει σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο για covid στο νησί και το κόστος θα καλυφθεί από το ταξιδιωτικό πρακτορείο. 

Σε καραντίνα δέκα ημερών θα μπουν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όλοι οι τουρίστες κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο αναμένεται, επίσης, να υποβληθούν σε τεστ δύο φορές – μια πριν και μια μετά το τέλος των οκταήμερων διακοπών.  

Τι είδους διακοπές είναι αυτές όταν δεν η κίνηση σου περιορίζεται στα τετραγωνικά μέτρα του καταλύματος σου; Πειραματικές, εν μέσω πανδημίας και τρίτου κύματος. Η Ολλανδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια σειρά πειραμάτων προκειμένου να γίνει εξεταστεί ποιες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να επαναληφθούν με ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης μιας διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν 500 άτομα και ενός  χορευτικού πάρτι με 1.300 επισκέπτες.

Στους τουρίστες που θα φτάσουν στη Ρόδο θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου: τις τρεις πισίνες και τα δύο εστιατόρια, αλλά δεν θα μπορούν να φύγουν από το θέρετρο. Στο πείραμα αυτό είχε δοθεί το προβάδισμα από τις αρχές δημόσιας υγείας στην Ολλανδία.

Η Sunweb, από την πλευρά της, έχει γνωστοποιήσει ότι εκπόνησε οδηγίες ασφαλείας για ολόκληρο το ταξίδι, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την ολλανδική υπηρεσία δημόσιας υγείας, την RIVM.

Πώς το «βλέπουν» οι Ολλανδοί τουρίστες

Η 51χρονη Κορίνα Γκούντερχαν, η οποία είναι μια από τους 187 τουρίστες -μιλώντας στο RTL- είπε: «Πρώτα μολύνθηκα από κορωνοϊό και αρρώστησα βαριά. Μετά έχασα τη δουλειά μου. Οπότε τώρα τι; Ανυπομονώ να μην κάνω απολύτως τίποτα σε ένα θέρετρο και να συνέλθω από αυτή την ταραχώδη χρονιά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια