Κάλυμνος: Μετά από 44 ημέρες ανοίγει το λιανεμπόριο


Μετά από 44 ημέρες ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο στο νησί της Καλύμνου.

Μπορεί  η Κάλυμνος να συνεχίζει να παραμένει στο επίπεδο ΠΟΛΥ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινο) από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021  για 7η εβδομάδα, όμως από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο.

Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away), με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες). 

Συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια