Πλακιωτάκης:Ξεκινάμε με πληρότητα 55% σε πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες, πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test και self test


Σε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής – Τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές θα ξεκινήσουν με πληρότητα 55% σε πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες

Αλλαγές και αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αξιοποίηση του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού, των rapid tests και των self tests στην ακτοπλοΐα προανήγγειλε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος την Τρίτη (20/04) συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Όπως έγινε γνωστό, τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές θα ξεκινήσουν με πληρότητα 55% σε πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες.

Επίσης, οι παρεμβάσεις για την αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα γίνουν στοχευμένα και σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι επιβατες θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τις ατομικές τους πληροφορίες, με αποτέλεσμα την αναμονή τους για επιβίβαση στα πλοία να γίνεται συντομότερη.

«Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές, ξεκινάμε με πληρότητα 55% στα πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων», χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και συμπλήρωσε: «Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ευελπιστούμε ότι και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό, να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας».

Για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με βόρειο και νότιο Αιγαίο

Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το βόρειο και νότιο Αιγαίο ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δρομολογεί πολυετείς συμβάσεις, έτσι ώστε η σύνδεση να είναι μόνιμη και σταθερή. Τόνισε, μάλιστα, ότι σε αυτές τις γραμμές θα μπουν νέα πλοία, συμβατά με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ειδικότερα για την ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το ΒΑ Αιγαίο και η σχετική σύμβαση λήγει στις 15 Ιουνίου, το πλάνο είναι να επαναλειτουργήσει από τις 29 Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τόνισε πως σύντομα θα υπάρξει ανάδοχος για το έργο του 6ου προβλήτα.

Για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι δυο άνδρες συζήτησαν και για το έργο ανάπλασης, ανάπτυξης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αλλάξει ουσιαστικά την ταυτότητα της πόλης.

«Και το υπουργείο Ναυτιλίας θα έχει τον δικό του λόγο και ρόλο καθώς η προσπάθεια είναι να αναβαθμιστούν και οι λιμενικές υποδομές στο παραλιακό μέτωπο», τόνισε ο απόστολος Τζιτζικώστας και ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη διότι κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας, την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια