Ζητήθηκαν 6 μήνες παράταση για τους Δασικούς Χάρτες


Αυτό έκανε γνωστό με δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αναλυτικά:

Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες τον ξεκινήσαμε το 2018. Συνεργαστήκαμε με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους Δήμους μας, τις επαγγελματικές οργανώσεις των νησιών και κινηθήκαμε συντονισμένα, παρουσιάζοντας, σταθερά, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και δίκαια αιτήματα. Γιατί, οι νησιώτες σε όλη την ιστορία τους στην πλευρά του δίκαιου βρίσκονται. 

Χρειάζεται όμως και να ακούει ο συνομιλητής σου. Και ο σημερινός συνομιλητής μας, ακούει. 

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίσαμε να ζητήσουμε εξάμηνη παράταση στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και νομοθετική πρωτοβουλία για την διόρθωση των Δασικών Χαρτών. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη με τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα και τους Υφυπουργούς Γιώργο Αμυρά και Νίκο Ταγαρά μας δόθηκε η δέσμευση για θεραπεία των λαθών που έχουν οι Χάρτες και χθές αυτό επιβεβαιώθηκε απο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή εμείς λειτουργούμε με υπευθυνότητα, δεν κάνουμε επαναστατική γυμναστική και δεν γκρινιάζουμε απο συνήθεια, αναγνωρίζουμε και δημόσια λέμε και το μπράβο. 

Εχουμε δουλειά ακόμα προκειμένου να ολοκληρωθεί και το σχετικό νομοθετικό έργο, αλλά επιτέλους είμαστε στον σωστό  δρόμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια