Αποφασίστηκε η ριζική αλλαγή εικόνας των πλατειών στ' Αφάντου


Το Σάββατο στο γραφείο του Αντιδημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατόπιν πρόσκλησής του στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τηλεμαχος Καμπούρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλειος Μανέττας, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Νικολής και Εμμανουήλ Λόγγος.

Έγινε παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου ανάπλαση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων στη ΔΕ Αφάντου Δήμου Ρόδου και της μελέτης περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια εντυπωσιακή και λειτουργική παρέμβαση η οποία «αλλάζει τ' Αφάντου». Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ότι η περιοχή της πλατείας είναι υποβαθμισμένη εξαιτίας και της κυκλοφοριακής συμφόρησης από οχήματα. Η κυκλοφορία των πεζών, κατοίκων και επισκεπτών τίθεται σε κίνδυνο.

Τα αναπλαστικά έργα αναβάθμισης αστικών κέντρων πρέπει να έχουν ως γνώμονα τη διευκόλυνση πρώτα των πεζών και μετά των μηχανοκίνητων. Το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Αφάντου, πρέπει να είναι ελκυστικό στους πεζούς και πρέπει να ληφθεί μέριμνα επέκτασης του χώρου των πεζών.

Οι μονοδρομήσεις αποτελούν κατ' εξοχήν δόκιμα μέτρα αναβάθμισης και βελτίωσης της κυκλοφορίας των πεζών και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται δρόμος διπλής κυκλοφορίας εντός του χώρου της πλατείας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ μας ενημέρωσε ότι σε διάστημα περίπου ενός μήνα θα είναι έτοιμη η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για το συγκεκριμένο έργο της πλατείας και έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την οδό "Μεγάλου Κωνσταντίνου". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια