Εξαδάκτυλος για μουσική στην εστίαση:«Η μουσική θα αναγκάζει τους ανθρώπους να πλησιάζουν πολύ για να μιλάνε»


Στο ερώτημα αν ο κορονοϊός κολλάει ή δεν κολλάει... με τη μουσική, κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίοος και έδωσε την εξήγηση πίσω από την απόφαση για την εστίαση.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό είναι κάτι που ευνοεί τη μετάδοση του ιού» ανέφερε στο OPEN ο κ. Εξαδάκτυλος.

Με την παραπάνω φράση εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος, την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και επισήμανε πως «δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας».

«Δεν θα καταβάλλετε την παραπάνω προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Στο ερώτημα αν αυτό που ανακοινώθηκε είναι «αντίθετο» στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε:

«Εμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει. Έχουμε την υποχρέωση να σας πούμε ότι αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος. Είμαστε σε εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης, δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια