Τα τεστ κάνουν τις διακοπές άπιαστο όνειρο για πολλούς


Oι διακοπές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι γίνονται άπιαστο όνειρο για πολλούς Βρετανούς ταξιδιώτες αφού τουλάχιστον τα δύο τρίτα των οικογενειών δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των τεστ.

Σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, το κόστος των διακοπών ενδέχεται να είναι αυξημένο κατά 160% από τις χρεώσεις για τεστ.

Ακόμη και με τα φθηνότερα τεστ, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες συνεχίζουν να μη μπορούν να καλύψουν το κόστος διακοπών σε προορισμούς όπως τα Κανάρια.

Το μοντέλο των Oxera και Edge Health που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα, υπολόγισε το κόστος των τεστ σε πέντε «παραδοσιακά» δρομολόγια συμπεριλαμβανομένων των Ην. Βασίλειο – Νέα Υόρκη, Φρακφούρτη – Σιγκαπούρη για επαγγελματικούς λόγους, Ην. Βασίλειο – Πακιστάν για οικογένειες και Ην. Βασίλειο – Κανάρια για διακοπές.

Με το τρέχον πρότυπο των τεστ PCR που θα εφαρμόζεται στις πορτοκαλί χώρες όπως η Ισπανία, μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να κάνει 16 τεστ με δυνητικό κόστος 1.600 λίρες, υπερδιπλασιάζοντας τον «λογαριασμό» των διακοπών σε 2.600 λίρες.

Πηγή: tornosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια