Καταστήματα: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα


Με μήνυμα στο 13032, που θα καλύπτει τον αποστολέα για τρεις ώρες, θα μπορεί να βγει κανείς από το σπίτι του για να ψωνίσει από την προσεχή Δευτέρα στα καταστήματα λιανικής, έχοντας και τις επιλογές της παράδοσης εκτός (click away) ή εντός με περιορισμούς (click inside), στην πρώτη χαλάρωση των μέτρων για το λιανεμπόριο από τον περασμένο Ιανουάριο και εν μέσω του τρίτου κύματος κορωνοϊού.

Όπως τόνισε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του προκαθορισμένου ραντεβού, με τους καταναλωτές να στέλνουν κενό SMS στο 13032, έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Θα επιτρέπεται η λειτουργία του click away και του click inside, με την παρουσία ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας του καταστήματος, αλλά με ανώτατο όριο τα 20 άτομα κατά περίπτωση. Παράλληλα θα τηρούνται όλα τα γνωστά μέτρα, δηλαδή η υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός κι εκτός καταστημάτων, τήρηση αποστάσεων, υγιεινή χεριών κλπ.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη, δεν πρόκειται να υπάρχουν πια χιλιομετρικοί περιορισμοί για τις αγορές με το 13032.

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια