Βρέθηκε μωρό εγκαταλελειμμένο σε χωράφι στον Ασπρόπυργο

 


Σε σοκ είναι η τοπική κοινότητα στον Ασπρόπυργο με το εγκαταλελειμμένο βρέφος που βρέθηκε σε χωράφι.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε παρατημένο το νεογέννητο στο Ασπρόπυργο περιέγραψε η γυναίκα που το βρήκε, το περιέθαλψε και κάλεσε τις Αρχές.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” η γυναίκα είπε πώς άκουσε κλάματα και βρήκε το μωρό εντελώς γυμνό στο χώμα. «ήταν γυμνό, εγώ του έβαλα κουβέρτα, το πήρα στο σπίτι και κάλεσα την αστυνομία. Δεν ήταν παγωμένο άρα πρέπει να είχε γεννηθεί εκείνη την ώρα. Το ασθενοφόρο το πήγε στο νοσοκομείο Παίδων. Είμαι στεναχωρημένη γιατί και εγώ έχω τέσσερα παιδιά».

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή, εξήγησε πως το κοριτσάκι στάθηκε τυχερό καθώς θα μπορούσε λόγω του κρύου τις πρωινές ώρες να έχει παγώσει και να χάσει τη ζωή του ή θα μπορούσε ένα ζώο να περάσει και να το τραυματίσει.

«Ήταν τυχερό που βρέθηκε άνθρωπος να το περιθάλψει» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός λέγοντας πώς τώρα θα πρέπει να εμβολιαστεί για τέτανο, ηπατίτιδα και να του χορηγηθεί αντιβίωση προληπτικά σε περίπτωση που έχει πάρει κάποιο μικρόβιο.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μητέρα να γέννησε σε εκείνο το σημείο και να εγκατέλειψε το βρέφος.

Με την υπόθεση ασχολείται το τμήμα του Ασπροπύργου, ενώ έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται οτι το πρωί, μια γυναίκα στον Ασπρόπυργο άκουσε το κλάμα ενός μωρού και βρήκε ένα νεογέννητο βρέφος ακόμα με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα μέσα σε ένα χωράφι και ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια