Ανακοινώθηκε η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για κλειστές επιχειρήσεις: Τα ποσά και οι δικαιούχοι


Δίνεται χωρίς κριτήριο μείωσης τζίρου - Εντός Μαΐου η καταβολή

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται τον Απρίλιο περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους κι έχουν κύριο ΚΑΔ στους κλάδους και τις περιοχές που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο της μείωσης του τζίρου. 

Τα ποσά κατανέμονται ως εξής:

–1.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 0-5 εργαζόμενους

–2.000 για 6-20 εργαζόμενους

–4.000 για 21-50 εργαζόμενους

Για επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερο από 15 μέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο μισό του ανάλογου ποσού.

Όπως διευκρίνισε, η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε καμία κράτηση και η εισφορά δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς δημόσιο, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

Διαφοροποιείται σε σχέση με την αρχική αποζημίωση, καθώς το ποσό είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση στο εισόδημα των επιχειρηματιών.

Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 100.000, εκ των οποίων οι 10.800 αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη. 

Το συνολικό κόστος είναι 130 εκατ. ευρώ και η καταβολή θα γίνει εντός Μαΐου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια