Αποφρακτικός ειλεός η αιτία θανάτου του πρόσφυγα στην Κω


Αποφρακτικός ειλεός είναι η αιτία θανάτου του 44χρονου πρόσφυγα Μάκη Ντιαμπατέ από τη Γουινέα που άφησε τη τελευταία του πνοή βράδυ 24ης Μαρτίου στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κω, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας –νεκροτομής που έγινε από τον Ιατροδικαστή Ρόδου.

Η σορός του 44χρονου επέστρεψε ξημερώματα Σαββάτου στη Κω προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή του στο νησί ,εφόσον δεν ζητηθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος η μεταφορά της στην Αθήνα.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατούμενων του, πριν πεθάνει είχε φρικτούς πόνους και παρά τις εκκλήσεις του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο Μάκη Ντιαμπατέ είχε προσέλθει το πρωί της ίδιας μέρας στο ιατρείο, του δόθηκε θεραπευτική αγωγή – που ήδη λάμβανε (είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ομφαλοκήλης πριν έρθει στη Κω)- από τις δυο νοσηλεύτριες, καθώς δεν υπήρχε ιατρός στο ΠΡΟΚΕΚΑ και μετά επέστρεψε στο κοντέινερ μέχρι που τον εντόπισε νεκρό ο συγκάτοικος του στις 10 το βράδυ.

Η οικογένεια του 44χρονου ζητά να αποδοθούν ευθύνες είτε από αμέλεια είτε από ρατσιστική προκατάληψη.

Η προανάκριση για τα αίτια του τραγικού συμβάντος είναι σε εξέλιξη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια