Προ των πυλών ξενώνες καραντίνας COVID-19 στην Ρόδο


Την άμεση λειτουργία ξενώνων καραντίνας για τους κατοίκους της Ρόδου αλλά και των νησιών μας που διεγνώσθησαν με Covid-19 και δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης αλλά λόγω συνθηκών διαβίωσης δεν μπορούν να απομονωθούν προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου ζητούν τα μέλη της ομάδας αυτοδιοικητικών ιατρών του Ι.Σ. Ρόδου.

“Η λειτουργία ξενώνων καραντίνας είναι μέτρο που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού” τονίζουν οι γιατροί. Κατα την συνεδρίαση της συντονιστικής τους ομάδας, που συνεδρίασε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου με τη συμμετοχή και του συντονιστή του ΕΟΔΥ στη Ρόδο Γ. Δεσποτάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ως επιβεβλημένη η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από όλους τους πολίτες και ιδίως τονίσθηκε η ορθή χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί “στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα σε παρακείμενη δομή από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) επιβαρύνοντας σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία του. Είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του ενός εμβολιαστικού κέντρου του Γ.Ν. Ρόδου στο δημοτικό ιατρείο των Αγίων Αποστόλων. Επίσης, είναι άμεση προτεραιότητα η δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων στο κέντρο της Πόλης καθώς και στη Ν. Ρόδο.

Πρέπει να προγραμματισθεί ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας που δεν δύνανται να μετακινηθούν. Θεωρούμε ότι οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson πρέπει να χορηγηθούν σε αυτήν την κατηγορία των συμπολιτών μας. Για το λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμη η άμεση καταγραφή όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν, η δε συλλογή στοιχείων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί είτε από τη Δημοτική Υπηρεσία – Βοήθεια στο Σπίτι είτε από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ.

Επίσης, παράλληλα με τις ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί και σε άτομα τα οποία εργάζονται σε τουριστικά επαγγέλματα, προκειμένου να αναδείξουμε τα νησιά μας ως έναν από τους ασφαλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Επιπλέον, διατυπώθηκε η πρόθεση από όλους τους ιατρούς, ότι μέλη του ΙΣΡ δύναται να βοηθήσουν όσους μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά

και πολίτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τα self-tests ή και να εκπαιδεύσουν στην σωστή λήψη του δείγματος όσους θα το ήθελαν”.

Τέλος καλούνται οι πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση των self tests και στη συνέχεια να δηλώνουν το ακριβές αποτέλεσμα. Η καταγραφή των αποτελεσμάτων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι ειλικρινής, ώστε να μην προκύψει εσφαλμένη ή μη ενημέρωση του εθνικού μητρώου covid – 19, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασπορά της νόσου.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια