Στην «μαύρη αγορά» πιστοποιητικά εμβολιασμού για COVID-19


«Οι Βρετανοί που έχουν κάρτα εμβολιασμού του NHS μπορούν να ταξιδέψουν σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα», αναφέρει το βρετανικό thenorthernecho.co.uk.

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δέχεται Βρετανούς τουρίστες με την κάρτα εμβολιασμού του NHS, μέχρι η χώρα να αποκτήσει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού.

«Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποκτήσει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, έχουμε δει τις κάρτες του βρετανικού Συστήματος Υγείας, όπου αναγράφονται οι δύο ημερομηνίες ραντεβού για τον εμβολιασμό και τις αποδεχόμαστε», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Yπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Παρόλα αυτά το δημοσίευμα στέκεται στην ποιότητα των συγκεκριμένων πιστοποιητικών, καθώς είχε αποκαλυφθεί πως πωλούνται πλαστά στο e-bay.

Έτσι χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες (πιθανώς θετικοί στον κορωνοϊό) θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα έχοντας πλαστά πιστοποιητικά, την ώρα που η κυβέρνηση έχει βασίσει όλο το άνοιγμα της χώρας στους εμβολιασμούς.

Όλο αυτό δημιουργεί πολλούς κινδύνους να υπάρξει επανάληψη του προηγούμενου καλοκαιριού, τότε που ήρθαν χιλιάδες τουρίστες από χώρες κυρίως των Βαλκανίων, χωρίς κανένα τεστ, και μετέφεραν μαζί τους και τον κορωνοϊό.

Το βρετανικό ΜΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί τουρίστες μόνο με την κάρτα ΝΗS. «Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από μία έρευνα της Echo, η οποία αποκάλυψε, ότι σήμερα εκατοντάδες άτομα πουλούν στο Ebay πλαστές κάρτες εμβολίων, για να κερδίσουν εκατοντάδες λίρες. Η έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση των καταχωρίσεων από το Ebay, διαπίστωσε ότι οι πωλητές πωλούσαν “γνήσιους” αριθμούς, οι οποίοι ανήκουν σε φιαλίδια της Pfizer και της AstraZeneca».

Καταλαβαίνει κανείς, ότι για να πωλούνται μέχρι και στο Ebay πλαστές κάρτες NHS πόσο πιθανό είναι να πωλούνται στην μαύρη αγορά πολλά περισσότερα παρόμοια πιστοποιητικά. Ενώ ακόμα και αν έχουν ξεκινήσει να αποσύρονται οι συγκεκριμένες αγγελίες από το Ebay θέλουν ορισμένες ημέρες για να αφαιρεθούν όλες.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαβεβαίωσε μέσω του κ. Χάρη Θεοχάρη πως θα γίνονται τυχαία τεστ στο αεροδρόμιο σε όσους έρχονται στη χώρα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση έχει δείξει πως σχεδιάζει το γοργόν άνοιγμα του τουρισμού, άλλωστε και η Σοφία Βούλτεψη είχε δηλώσει πως δεν είναι το ίδιο Έλληνας και τουρίστας, αφού οι τουρίστες φέρνουν λεφτά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια