Ενθουσιασμός για το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid-19 που ήρθε στην Ελλάδα


Ενθουσιασμός φαίνεται πως επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα με το εισπνεόμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού που ήρθε στην Ελλάδα από το Ισραήλ για κλινικές μελέτες της φάσης 2.

Ως μία «τεράστια ανακάλυψη» έχει χαρακτηριστεί το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο του οποίου οι κλινικές μελέτες φάσης 2 θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα. Το φάρμακο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα βοήθησε στην ανάρρωση ασθενών με μέτριας αλλά και πιο βαριάς μορφής λοίμωξη.

Η κλινική μελέτη φάσης 2 θα ξεκινήσει σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων - δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν» και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρία Αθηνών. Το συγκεκριμένο φάρμακο ανακάλυψε ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Ναντίρ Αρμπέρ.

Τα θετικά στοιχεία της θεραπείας είναι πως είναι εύκολα χορηγούμενη –τρία με τέσσερα λεπτά εισπνοών μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά για πέντε ημέρες. Επίσης, μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και στο σπίτι και η παραγωγή του είναι γρήγορη και φθηνή».

Επίσης, σύμφωνα με τον ισραηλινό καθηγητή, κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών το φάρμακο δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, ενώ είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια