Μ.Κόνσολας: «Πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση των μελισσοκόμων της Κω στην Κάλυμνο»


Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να εκδοθούν ονομαστικές άδειες μετακίνησης ειδικού σκοπού για τους μελισσοκόμους της Κω που πρέπει να μεταβούν στην Κάλυμνο για τα μελίσσια τους. Κατέθεσε, μάλιστα, σχετική αναφορά με τα έγγραφα του Δήμου Κω και του Δήμου Καλύμνου.

Για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα στην Κω και ιδιαίτερα στην μελισσοκομία και απαιτείται η μετακίνησή τους στην Κάλυμνο που για τρίτη εβδομάδα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού τίθεται σε κίνδυνο το ζωικό τους κεφάλαιο, οι εγκαταστάσεις και η παραγωγή τους.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, ορθά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσανατολίζεται να επιτρέψει, με όρους και κανόνες, τη μετακίνηση μελισσοκόμων από την Κάλυμνο προς την Κω και τη Ρόδο που έχουν εγκαταστάσεις, προκειμένου να προσχωρήσουν στην αναγκαία μεταφορά των κυψελών τους, που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή.

Υπάρχουν, όμως, και μελισσοκόμοι με τόπο κατοικίας την Κω που έχουν εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο και πρέπει να μεταφέρουν και αυτοί τις κυψέλες τους.

Συνεπώς θα πρέπει να επιτραπεί και σε αυτούς, με τους ίδιους αυστηρούς όρους και κανόνες και με τη διενέργεια self test, η μετακίνησή τους προς την Κάλυμνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια