Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ζητά ο Μ.Κόνσολας


Παρέμβαση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υποστελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Ρόδου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι, τη στιγμή που οι οργανικές θέσεις είναι εννέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ήδη προβλήματα σε τακτικά χειρουργεία ενώ οι δύο υπάρχοντες αναισθησιολόγοι έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους, εκτελώντας 15 εφημερίες ο κάθε ένας εξ αυτών.

Πρόκειται για μία ακραία και δύσκολη κατάσταση που θα καταστεί ακόμα δυσκολότερη στην περίπτωση που ο ένας εκ των δύο γιατρών κάνει χρήση της άδειας που δικαιούται.

Ο κ. Κόνσολας ζητά άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με τρεις αναισθησιολόγους προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες και να πραγματοποιούνται τα τακτικά χειρουργεία.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, για την στελέχωση νοσηλευτικών μονάδων μέχρι τις 30 Ιουνίου, με σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την πανδημία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια