Ελλείψεις και αρρυθμίες στο νοσοκομείο της Κω


Το ότι το νοσοκομείο της Κω αποτελεί τον διαχρονικό «ασθενή» του συστήματος Υγείας το γνωρίζουμε όλοι, φυσικά γνωρίζουμε και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά ιατροί και νοσηλευτές της δομής για να παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε όσους την έχουν ανάγκη!

Κάτοικοι, τοπικοί βουλευτές, δήμος αλλά και επισκέπες έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών συνανθρώπων μας, που η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο και ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν για ώρες το ελικόπτερο που θα τους μεταφέρει σε κάποια οργανωμένη μονάδα υγείας, αφού το νησί του Ιπποκράτη αδυνατούσε να τους περιθάλψει.  Όλοι γνωρίζουμε χρόνια τώρα όλα αυτά που καταδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης, αφού το σύστημα υγείας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Κω που αυξάνονται κατά χιλιάδες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Κι εμείς παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές χρόνια τώρα...

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια νοσηρή κατάσταση στο χώρο του νοσοκομείου της Κω που φρόνιμο και απαιτητό είναι να σταματήσει τώρα.

Οι έγκυρες πληροφορίες περί παραίτησης γιατρού, για το ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Κω, για επικείμενες κινητοποιήσεις γιατρών, τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από κανέναν αρμόδιο, επιτείνουν την ανασφάλεια και την αγανάκτηση των κατοίκων της Κω και όχι άδικα.

Οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στη λειτουργία του νοσοκομείου είναι φανερό ότι απαιτούν τις άμεσες ενέργειες της Πολιτείας, γιατί κανένας δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γίνει αν παρουσιαστούν ασθενείς για τους οποίους απατείται για την περίθαλψή τους καρδιολόγος και δεν υπάρχει. 

Οι αρρυθμίες, αλλά και η νοσηρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κω, φέρνουν τους πάντες προ των ευθυνών τους. 

Χρέος της διοίκησης και όλων των εμπλεκομένων να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες  ώστε η κατάσταση να μην συντηρεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών ούτε και να επιτείνει τον φόβο, την ανασφάλεια αλλά και την αγανάκτηση στους κατοίκους του νησιού.

Τοπικοί βουλευτές, δήμος και περιφέρεια είναι υπεύθυνοι για τη γρήγορη στελέχωση του υπάρχοντος νοσοκομείου της Κω, ώστε να παρέχεται σε όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της υγείας στο επίπεδο που πρέπει και αρμόζει.  

Πηγή: kosnews24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια